Медицински център "Матев"

16 години опит, гарантиран резултат

Над 25 000 пациенти


Над 6 000 процедуриСтатии за Хемороиди

11/03/2021

Какво не знаят хората за хемороидите ?

Хемороидите са широко разпространено състояние, което при малка част от хората се превръща в заболяване, налагащо намесата на хирург-проктолог.

Към Статията
02/02/2021

Хемороидите са лечимо заболяване

Хемороидите са широко разпространено заболяване и при мъже, и при жени в зряла възраст.

Към Статията
15/01/2021

Хроничната анална фисура се лекува успешно

Аналната фисура е цепковидна рана на лигавицата на ануса. Тя е често срещано заболяване, което в еднаква степен засяга и мъжете, и жените, и то във всички възрастови групи.

Към Статията
05/12/2020

Ракът на дебелото черво е лечим, ако е хванат в първи стадий!

Когато ракът на дебелото черво се открие в първи стадий, той се излекува успешно в 90 на сто от случаите

Към Статията
22/11/2020

Кога да се оперираме за хемороиди?

Хемороидите са широко разпространено заболяване при мъже и жени в зряла възраст. Хемороидалната тъкан се разполага във вътрешната и външната част на ануса и е нормална човешка тъкан. Тази тъкан изпълнява функция за херметичността на аналния канал и способността ни да се задържаме по голяма нужда .

Към Статията
07/10/2020

Има ли сезони за хемороидите ?

Хемороидите не са единственото заболяване в областта на ануса. Затова е най-добре пациентите, които имат оплаквания в тази област, да не започват със самолечение, а да направят преглед при специалист. Действително, през лятото се обострят както хемороидите, така и други заболявания в областта на ануса.

Към Статията
27/09/2020

Д-р Матев: Може да се простим с хемороидите и без операция.

Прилагам методи за лечение на хемороиди, които са утвърдени от години в практиката, за съжаление, сравнително непознати за пациентите в България. Не се реже и шие и съответно времето за възстановяване е в рамките на дни. Такъв метод е банд-лигирането, което представлява прекъсване на кръвоснабдяването към хемороидите.

Към Статията